Prepară simplu și rapid ciorba de pui a la grec

Ciorba de pui a la grec este una dintre cele mai populare ciorbe, alături de ciorba de fasole cu ciolan, ciorba radăuțeană și cea de burtă.

Iată cum se prepară o ciorbă de pui a la grec delicioasă!

ciorba de pui

Ingrediente:

  • 500 g pulpe de pui dezosate
  • 2 buc morcov
  • 3 buc păstârnac
  • 1/4 buc țelină
  • 1 buc ceapă medie
  • 3 gălbenușuri de ou
  • 50 g orez
  • 200 g smântână
  • zeamă de la o lămâie
  • ulei
  • câteva boabe de piper
  • pătrunjel
  • sare
  • 2 buc foi de dafin

ciorba de pui

Mod de preparare:

Se taie carnea de pui, asta în cazul în care folosiți carne fără os. Punem aproximativ 2 litri de apă într-o oală, dupa care adăugăm carnea spălată și tăiată, sare și boabe de piper.
Se taie ceapa, morcovul și rădăcina de păstârnac cubulețe. Atunci când carnea este aproape fiartă, adaugam țelina și legumele tăiate.

Se pun și foile rupte de dafin și se lasă totul la foc mic până când legumele și carnea vor fi fierte. În tot acest timp daca este nevoie, putem completa cu apă fierbinte. Ulterior, adăugăm și orezul.

Punem smântâna într-un bol mai mare după care adăugăm gălbenușurile și zeama de lămâie.

Amestecăm, dupa care încorporăm câte un polonic de ciorbă în acest amestec. Facem asta pentru a aduce amestecul la temperatura ciorbei și pentru a-l subția, astfel încât să nu se brânzească.

Adăugăm amestecul în timp ce se amestecă în ciorbă.

La final presărăm pătrunjel sau, opțional, se poate adăuga mărar și piper măcinat.

ciorba de pui

Pentru ca ciorba să iasă nemaipomenită, ai nevoie de ustensile de calitate! Îți recomandăm setul super premium Edenberg, format din 6 oale din inox cu 6 capace din sticlă. Vezi produsul aici.

Zatta vă urează pofta bună!