Aranjarea mesei festive te pune în dificultate când găzduiesti un eveniment, însă regulile pentru așezarea tacâmurilor la masă nu au fost create că să provoace confuzie. Dimpotrivă, sunt menite să ne facă viața mai ușoară și să ne scutească de momente stânjenitoare.
Iată câteva reguli de aranjare a mesei festive de care trebuie să ținem cont:
- Tacâmurile se aranjează de la stânga la dreapta: furculiță, cuțit, lingură. Astfel încât să poată fi utilizate din exterior spre interior.
- Farfuria se așază între furculiță și cuțit.
- Lama cuțitului trebuie orientată către farfurie.
- Alimentele solide se așază în partea stânga, iar lichidele în partea dreaptă.
- Dacă vei servi desert la masă, furculiță specială, mai mică, se poate așeza ori în partea stânga, între furculița pentru friptură și farfurie, ori deasupra farfuriei.
- Șervețelul se așază fie sub furculiță, fie lângă această.
- Dacă sunt mai multe pahare pentru diverse băuturi, se pot așeza fie în ordine, de la stânga la dreapta sau de la dreapta la stânga, fie în formă de triunghi, în partea dreaptă.
Dacă vrei să-ți impresionezi invitații, alege unul dintre seturile de tacâmuri elegante de la Edenberg! Vezi produsele aici.