Prepară o prăjitură inteligentă

Prepară rapid și simplu o prăjitură care îi va impresiona pe cei dragi! Cu siguranță vei prepara destul de des acest desert delicios.

Ingrediente:

  • 10 ouă (separate în albușuri și gălbenușuri)
  • 250 g de unt (min. 80%)
  • 250 g de făină albă
  • 250 g de zahăr
  • 1 l de lapte
  • coajă de la o lămâie
  • vanilie
  • un praf de sare

Mod de preparare:

Adăugăm un praf de sare peste gălbenușuri și amestecăm bine.

Ungem  o tavă cu unt. Tava poate fi rotundă sau dreptunghiulară, dar suficient de înaltă pentru ca prăjitura să aibă loc să crească.

Batem albușurile spumă și le lăsăm deoparte.

Peste gălbenușuri, punem zahărul și le batem până se topește complet zahărul și obținem o crema fină. Apoi se adaugă untul topit.

Acum se toarnă laptele, apoi vanilia și lămâia, se amestecă, iar la final, punem și făină. Se amestecă totul cu țelul sau mixerul până oținem o compoziție lichidă.

Albușul se pune la urmă: jumătate, se amestecă ușor cu o spatulă. Apoi se pune și restul de albuș, și iar se amestecă bine.

Se toarnă totul în tavă și se bagă la cuptor. La cuptoarele electrice se setează temperatura la 160 de grade, iar la cuptoarele pe gaz, foc mediu.

Coacerea durează minim 50 de minute (ideal cam 1 ora și 10-15 min) iar în primele 30 de minute nu se deschide cuptorul.

Prăjitura se lasă la răcit în cuptor, apoi poate fi savurată cu plăcere.

Zatta vă urează poftă bună!