Snickers – un desert pe gustul tuturor!

Prajitura Snickers facută în casa este un desert ideal pentru iubitorii batonului din magazin. Are un blat aerat, preparat din albușuri de ou și nuci, ciocolată albă delicioasă, cremă de caramel cu arahide prăjite și glazură de ciocolată.

Prajitura Snickers nu se prepară greu în ansamblu, însă durează ceva mai mult pregătirea fiecărui strat.

snickers

Ingrediente:

Pentru blatul de nucă:

  • 8 albușuri
  • 8 linguri de zahăr
  • 250 gr nucă măcinată
  • 4 linguri de făină
  • 1 linguriță de praf de copt

Pentru glazura 1 ciocolată albă :

  • 250 gr ciocolată albă
  • 200 ml frișcă vegetală lichidă
  • 1 vârf de gelatină

Pentru crema de caramel :

  • 12 linguri de zahăr
  • 250 gr unt
  • 8 gălbenușuri de ou
  • 250 gr alune crude, nesărate

Pentru glazura 2 ciocolată amăruie:

  • 250 gr ciocolată amăruie
  • 200 ml frișcă vegetală lichidă
  • 1 vârf de gelatină

Mod de preparare:

Pentru blat, se bat albușurile spumă cu un praf de sare, adăugând treptat zahărul până ce acesta se topește. Se toarnă nuca măcinată amestecată cu faina și praful de copt. Amestecăm ușor cu ajutorul unui tel și punem compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt și unsă cu puțin unt. Se nivelează bine și se lasă în cuptorul preîncălzit, la foc mic timp de 30 minute.

Glazura de ciocolată albă se obține topind la Bain-Marie ciocolata împreună cu frișca lichidă și gelatină. Nu o lăsăm mult, decât până se topește ciocolata. O lăsăm putin la răcit, apoi o turnăm peste blatul răcit complet. Băgăm tava la frigider pentru cel puțin 20 de minute, până când stratul de ciocolată s-a întărit. În acest timp vă puteți ocupa de crema de caramel.

snickers

Pentru crema de caramel se pun 8 linguri de zahăr la topit, amestecând permanent, astfel încât să nu se ardă pe alocuri, deoarece ar putea să devină amară.

Important este să folosiți o oală care nu lipește. Recomandăm cratița pentru sos din aluminiu presat 1.3L de la Edenberg EB8044, deoarece nu lipește, iar după utilizare se spală foarte repede și ușor. Vezi produsul aici.

Se adaugă untul și se lasă la foc mic până la înglobarea completă. Amestecăm cele 4 linguri de zahăr rămase cu gălbenușurile și le turnăm peste amestecul de zahăr și unt. Punem și alunele pe care le-am prăjt puțin, să aibă gust mai intens. Lăsăm să fiarbă la foc mic până ce crema începe să se îngroașe.



O lăsăm la racit, apoi o turnăm peste glazura de ciocolată albă.

La final, glazura de ciocolata neagră se prepară la fel ca și glazura de ciocolată albă și se toarnă peste caramel.

Se lasă să se întărească și se poate tăia cu un cuțit cu lama subțire și trecut prin apă fierbinte.

Zatta va urează pofta bună!