inghetata

Înghețata este desertul preferat al celor mici, dar și al celor mari. Să savurezi o înghețată răcoritoare într-o zi toridă de vară este ceva minunat.

Consumul de înghețată este recomandat, însă, și în sezonul rece, datorită numeroaselor beneficii pe care le are pentru organismul uman.

Acest desert delicios, preparat din ingrediente naturale, aduce un aport semnificativ de energie, vitamine și minerale organismului.

Beneficiile înghețatei:

  1. Este o sursă de vitamine

inghetata

Înghețata este bogată în vitaminele A, B6, B12, C, D și E. În componența înghețatei se găsește și vitamina K, ce previne formarea de cheaguri de sânge.

  1. Este o sursă de minerale

inghetata

Consumul de înghețată ajută la fortificarea sistemului osos, deoarece conține calciu și fosfor.

  1. Este o sursă de energie

inghetata

Înghețata conține carbohidrați, grăsimi și proteine, elementele esențiale pentru un plus de energie, având o valoare nutrițională mare.

  1. Stimulează creierul

inghetata

Consumul de înghețată stimulează trombotonina, hormonul fericirii, reducând astfel nivelul de stres. Totodată, ajută și în cazul insomniei.

  1. Are un indice glicemic scăzut

inghetata

Înghețata poate fi folosită în diete pentru că reduce senzația de foame. Deoarece zahărul se eliberează lent din compoziția înghețatei, senzația de sațietate durează mai mult decât în cazul alimentelor cu un indice glicemic crescut.