Înghețata este desertul preferat al celor mici, dar și al celor mari. Să savurezi o înghețată răcoritoare într-o zi toridă de vară este ceva minunat.
Consumul de înghețată este recomandat, însă, și în sezonul rece, datorită numeroaselor beneficii pe care le are pentru organismul uman.
Acest desert delicios, preparat din ingrediente naturale, aduce un aport semnificativ de energie, vitamine și minerale organismului.
Beneficiile înghețatei:
- Este o sursă de vitamine
Înghețata este bogată în vitaminele A, B6, B12, C, D și E. În componența înghețatei se găsește și vitamina K, ce previne formarea de cheaguri de sânge.
- Este o sursă de minerale
Consumul de înghețată ajută la fortificarea sistemului osos, deoarece conține calciu și fosfor.
- Este o sursă de energie
Înghețata conține carbohidrați, grăsimi și proteine, elementele esențiale pentru un plus de energie, având o valoare nutrițională mare.
- Stimulează creierul
Consumul de înghețată stimulează trombotonina, hormonul fericirii, reducând astfel nivelul de stres. Totodată, ajută și în cazul insomniei.
- Are un indice glicemic scăzut
Înghețata poate fi folosită în diete pentru că reduce senzația de foame. Deoarece zahărul se eliberează lent din compoziția înghețatei, senzația de sațietate durează mai mult decât în cazul alimentelor cu un indice glicemic crescut.