Blender pentru smoothie

Smoothie-ul este o băutură foarte populară, datorită conținutului mare de nutrienți și vitamine. 

Preferate în rândul majorității oamenilor sunt smoothie-urile de fructe, însă și cele care conțin legume sunt foarte hrănitoare și sănătoase.

Cum să prepari corect un smoothie!

blender pentru smoothie

În linii mari, fructele și verdețurile reprezintă fundația unui smoothie reușit.
Fructele se impart în 3 categorii:

  • fructe dulci (banane, curmale, smochine, soiuri de struguri dulci, papaya, kaki);
  • fructe semi-acide (mere, cireșe, vișine, afine, piersici, nectarine, mango, pere, prune, soiuri de struguri mai acrișori, dude, zmeură, mure);
  • fructe acide (lămâi, limes, portocale, mandarine, clementine, grapefruit, ananas, rodii, kiwi, merișoare, fructul pasiunii).

Pentru absorbția optimă a nutrienților, este indicat să amestecăm doar fructe din aceeași categorie, să combinăm fructe dulci cu fructe semi-acide sau fructe semi-acide cu fructe acide.  Combinatia dintre cele dulci și cele acide nu este deloc una potriviă.

În afară de fructe, putem adăuga în smoothie și verdețuri, pentru un plus de vitamine și minerale. Dintre acestea, cele mai des folosite sunt spanacul, varza kale, salata verde, salata romaine, rucola, patrunjelul, frunzele de sfeclă, frunzele de țelină, menta, ștevia, untișorul, urzicile.

blender pentru smoothie

3 rețete de smoothie-uri energizante:

  1. Smoothie de mandarine și căpșuni

Ai nevoie de 2-3 mandarine, 1 grapefruit, o mână de căpșuni de la congelator. Amestecă mai întâi mandarinele si grapefruitul, apoi adaugă căpșunile.

  1. Smoothie de mango și afine

Ai nevoie de 1 mango curățat de coajă și tăiat în bucăți mici, 1 ceașcă de afine, 1 banană medie de la congelator, 1 linguriță de sirop de arțar și 1 ceașcă de lapte vegetal (de migdale, soia sau cocos). Pune mai întâi laptele cu afinele și siropul de arțar la blender, iar după ce ai amestecat bine, poți adăuga fructul de mango și banana.

blender pentru smoothie

  1. Smoothie de ananas și pepene roșu

Ai nevoie de 1 măr mic, curățat de coajă și tăiat felii, 1 portocală, 2 felii de ananas, 1 felie mică de pepene roșu fără semințe, 1 linguriță de suc de lămâie și 2-3 frunze de mentă proaspată. Amestecă la blender mai întâi portocala cu pepenele și ananasul, apoi adaugă restul ingredientelor.

Pentru un smoothie reușit alege blenderul potrivit. Vezi aici câteva opțiuni.