Indiferent cât de pasionat/ă ești de arta gastronomiei, cu siguranță vrei să pregătești mâncare în cel mai scurt timp posibil.
Oala sub presiune este o ustensilă necesară în bucătăria ta, dacă vrei să scurtezi timpul de gătit și să salvezi timp pentru tine.
Ce este oala sub presiune și cum funcționează?
Oala sub presiune este un instrument ce permite prepararea alimentelor într-un timp mult mai scurt, cu păstrarea proprietăților nutritive ale alimentelor. Permite gătirea la temperaturi mai ridicate decât în cazul unei oale obișnuite, timpul de preparare fiind diminuat cu 80%.
Beneficiile acestui tip de oală:
- mâncarea se prepară mult mai rapid;
- păstrează diferite substanțe nutritive din alimente și reduce semnificativ consumul de energie;
- este ușor de folosit.
Tipuri de oale sub presiune:
Alegerea oalei sub presiune potrivite nu este una chiar simplă. Trebuie să ții cont de mai multe aspecte importante, precum: sursa de energie, capacitatea, accesoriile incluse și, bineînțeles, prețul.
Sunt două tipuri de oale sub presiune:
- Mecanică – valva emite un sunet specific, ce anunță începerea procesului de fierbere.
- Cu afișaj digital – afișează parametrii de funcționare în timp real.
Dacă vrei să petreci mai mult timp cu familia și mai puțin timp în bucătărie, alege oala sub presiune potrivită pentru tine. Vezi aici câteva opțiuni.