Cum să alegi tigaia grill potrivită

Te-ai hotărât să adopți un stil de viață sănătos? Primul pas este să renunți la grăsimi și prăjeli și să elimini uleiul din procesul de preparare a hranei.

Una dintre ustensilele în care poți găti fără ulei este tigaia grill. O friptură preparată fără ulei într-o tigaie grill de calitate, este sănătoasă și deosebit de gustoasă. Acest tip de tigaie îți permite să economisești timp pentru tine și să gătești fără fum și miros în bucătărie.

Iată câteva lucruri de care trebuie să ții cont atunci când achiziționezi o tigaie grill:

  1. Materialul
  • Tigaia grill din fontă - te ajută să gătești foarte bine și rapid fără ulei. Se încălzește rapid și uniform indiferent dacă este folosită pe aragaz sau pe plită. Este ușor de curățat.
  • Tigaia grill din ceramică – este antiaderentă, mâncarea nu se lipește sub nicio formă, materialul fiind un bun conductor de căldură. Este foarte ușor de curățat.
  • Tigaia grill din teflon – este de calitate, însă trebuie să avem grijă atunci când amestecăm preparatul sau când o spălăm pentru că se poate zgâria cu ușurință.

  1. Forma și mărimea

În funcție de numarul de membri ai familiei,  numărul invitaților la cină, alegem tigaia potrivită. Tigăile pătrate sunt mai încăpătoare față de cele rotunde, iar dacă avem un număr mare de participanți la masă cel mai bine alegem o tigaie cuprinsă între 26-28 cm.
Dacă avem mai puțini invitați la masă, putem prepara delicatesele într-o tigaie mai mică, de 20-22 cm.
Pentru a nu face fum și miros în bucătărie, cel mai indicat este să alegem o tigaie cu capac. Mâncarea va ieși mai moale, deoarece aburul care se formează în interiorul tigăii frăgezește carnea.

  1. Mânerul
  • Dacă este din lemn sau plastic este ușor de manevrat și nici nu se încinge.
  • Dacă este din metal, deși este mai rezistent, el se încinge și ai nevoie de o mănușă pentru manevrarea lui.

La Zatta.ro găsești tigăi grill super premium din gama Edenberg! Descoperă produsele aici!